Sastojci:
- meso od jedne morke
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 koren celera
- 3 litre vode
- 1list lorbera
- 1 kašika soli
Knedle sa pilećom džigericom: 1 jaje, biber, 1 kašika masti, 1 komad pileće džigerice, 1 kašika griza.
Džigericu nastružite nožem, dodajte ostale sastojke i sjedinite masu.
Postupak:
Meso od morke stavite u lonac, dodajte zlatkasto isprženu glavicu crnog luka i preostalo povrće. Prelijte vodom. Kada voda proključa, dodajte so, smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem. Kada je supa skuvana, procedite je, a kašikom spuštajte knedle u proključalu supu i kuvajte još par minuta. Po želji dodajte peršun i biber. Poslužite toplo.
Prijatno!