Supa od morke sa knedlama od pileće džigerice

  • Home
  • RECEPTI
  • Supa od morke sa knedlama od pileće džigerice

Sastojci:

  • meso od jedne morke
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 koren celera
  • 3 litre vode
  • 1list lorbera
  • 1 kašika soli

Knedle sa pilećom džigericom: 1 jaje, biber, 1 kašika masti, 1 komad pileće džigerice, 1 kašika griza.

Džigericu nastružite nožem, dodajte ostale sastojke i sjedinite masu.

Postupak:

Meso od morke stavite u lonac, dodajte zlatkasto isprženu glavicu crnog luka i preostalo povrće. Prelijte vodom. Kada voda proključa, dodajte so, smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem. Kada je supa skuvana, procedite je, a kašikom spuštajte knedle u proključalu supu i kuvajte još par minuta. Po želji dodajte peršun i biber. Poslužite toplo.

Prijatno!

Tags: