Ukusi Vojvodine za vikend, 8-9. septembar 2018.

Ukusi Vojvodine 2018. – za vikend imate priliku da vidite, osetite mirise i probate najlepša jela, kolače, vina, rakije … iz cele Vojvodine na jednom mestu u Novom Sadu. Smešteni u Limanskom parku, u Novom Sadu, na više od 100 štandova više od 400 ljubaznih domaćica i domaćina će vas pozdraviti sa ” Dobar dan, izvolite probajte naš paprikaš, rinflajš, štrudle , puslice, Rizling, Bermet, gastro sremFrankovku …”.

Tokom dva dana,  od 10 – 20 sati, će sva Vaša čula biti u ” opasnosti ” da probate sve što vidite, omirišete, poželite … Zaboravite na kalorije, dijete i veselo krenite u susret hedonističkim užicima.

Ukusi Vojvodine

Sve naše domaće gajeno i zdravo će biti na pultovima, u loncima, šerpama, kotliću , flašama i čašama da Vam vrati onaj davno zaboravljeni ukus domaće supe, paprikaša na nepcima, miris i slast krofni sa pekmezom, štrudla sa makom … Da li znate šta je to rinflajš, perkelt, džigernjača, krvavica, puslice, kitnikez, kuglof … eto prilike da saznete i PROBATE sva ta lepa jela, mesne đakonije, slatkiše iz doba naših baka.

ukusi vojvodine

Supa sa povrćem, piletinom …

U petak i subotu će biti organizovano takmičenje svetski poznatih kuvara  na ” Vojvodina Culinary Cup ” koji će od dobijenih namirnica ( neposredno pred početak takmičenja ) za 50 minuta skuvati jelo na vojvođanski način.

Prošetajte na minut, ostanite koliko hoćete dugo, ali ako ne degustirate vina iz Srema ( Grašac i Bermet iz Sremskih Karlovaca,   Traminac iz Banoštora ) , vina sa peska severa Vojvodine ( crveni Širaz, Kadarka ) … i tako u nedogled – red hrane, čaša vina pa opet ispočetka, uz tamburaše ( nedelja – 9. septembar orkestar ” Zorule ” , pop i evergrin muzoka za ples sa Dujin orkestrom) .

Imate priliku da budete humani i pomognete našim bolesnim sugrađanima, deci koji nemaju lepe igračke. Obratite se volonterima koje će vas uputiti na štandove udruženja.

Još samo jedno – čuvajte naš Limanski park i tokom manifestacije odlažite pet ambalažu, čepove u kontejnere – priroda nam za našu brigu vraća svojom lepotom.

Dobrodošli,  da nam dođete sa osmehom, mi ćemo Vam uzvratiti zagrljajem.

Petar Jovičić

Izvor: Agroinfotel
Tags: