“Ukusi Vojvodine” u Limanskom parku

Novi Sad – Gastronomski festival “Ukusi Vojvodine” biće održan 30. septembra i 1. oktobra od 10 do 22 sata u Limanskom parku.

Ideja je da se na tom mestu predstave proizvođači domaćih proizvoda kao što su sirevi, kuleni, povrće, ajvar i sve ono što može da se nađe širom Vojvodine u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima.

Jadraka Beljan Balaban, menadžerka festivala, kaže da će “Ukusi Vojvodine” imati nekoliko segmenata.

– Osim predstavljanja proizvođača domaćih proizvoda, predstaviće se i restorani iz Vojvodine koji imaju u ponudi vojvođanska jela, biće upriličeno takmičenje kuvara, zatim bogat zabavni program, ali i edukativne radionice za najmlađe – rekla je Beljan Balaban.

Muzički urednik festivala Aleksandar Dujin kazao je da će ovogodišnji festival otvoriti Veliki tamburaški orkestar Radio – televizije Vojvodine “kao institucije koja na najbolji način prezentuje muziku i kulturu Vojvodine”.

– Pored toga nastupiće i tamburaški orkestar „Zorule“, zatim gudački kvartet „Positano“, sastav iz Sombora koji će prezentovati muziku Frenka Sinatre dok će sastav „Aleksandar Dujin Orkestra“ zatvoriti manifestaciju. Takođe, u prepodnevnim satima deca iz PU „Radosno detinjstvo“ će izvoditi različite muzičke programe i koreografije s obzirom na to da će u to vreme biti održavane radionice za najmlađe – istakao je Dujin.

 

Izvor (foto/text) : Novi Sad