Telegraf : Festival “Ukusi Vojvodine” u Limanskom parku

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom predstojećeg festivala gastronomije “Ukusi Vojvodine” koji organizuje udruženje „Interfest”.

– Grad Novi Sad je sa zadovoljstvom podržao, kako organizaciono tako i finansijski, manifestaciju “Ukusi Vojvodine” i čitav ovaj projekat brendiranja gastronomske ponude Vojvodine. Svedoci smo da gastronomska ponuda ima sve veći značaj u svetu, da je to deo turističke ponude ali i poseban turistički proizvod. Sigurno je da Vojvodina ima šta da ponudi kada je reč o gastronomiji, a isto tako siguran sam da treba jasno da kažemo koja je to njena gastronomska ponuda. Grad Novi Sad pokušava i sam da, kada je u pitanju ponuda te vrste, učini neke korake. Trenutno smo u fazi projekta da organski proizvodi sa teritorije grada postanu deo ugostiteljske ponude u Novom Sadu – rekao je Radojević i podsetio da Grad Novi Sad ima dva proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom Futoški kupus i Fruškogorski med koji prema njegovim rečima mogu da budu deo gastronomske ponude.

Menadžerka projekta “Ukusi Vojvodine” Jadranka Beljan Balaban rekla je da će ove godine Festival gastronomije biti održan u Limanskom parku 30. septembra i 1. oktobra, od 10 do 22 časa.

 Ideja je da se u Limanskom parku predstave svi proizvođači domaćih proizvoda kao što su sirevi, kuleni, povrće, ajvar i sve ono što može da se nađe širom Vojvodine u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima. Festival će imati nekoliko segmenata. Pored predstavljanja proizvođača domaćih proizvoda predstaviće se i restorani iz Vojvodine koji imaju u ponudi vojvođanska jela, biće upriličeno takmičenje kuvara, zatim bogat zabavni program ali i edukativne radionice za najmlađe – rekla je Jadranka Beljan Balaban.

Muzički urednik festivala Aleksandar Dujin rekao je da će ovogodišnji festival otvoriti Veliki tamburaški orkestar Radio – televizije Vojvodine kao institucija koja na najbolji način prezentuje muziku i kulturu Vojvodine.

– Pored toga nastupiće i tamburaški orkestar “Zorule”, zatim gudački kvartet “Positano”, sastav iz Sombora koji će prezentovati muziku Frenka Sinatre dok će sastav “Aleksandar Dujin Orkestra” zatvoriti manifestaciju. Takođe, u prepodnevnim satima deca iz PU “Radosno detinjstvo” će izvoditi različite muzičke programe i koreografije s obzirom na to da će u to vreme biti održavane radionice za najmlađe – istakao je Dujin.

 

Izvor (foto/text) : TELEGRAF