RTV: Festival “Ukusi Vojvodine” u Limanskom parku

НОВИ САД
Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је отварању дводневног фестивала гастрономије “Укуси Војводине” који организује удружење „Интерфест” у Лиманском парку.

Радојевић је рекао да Нови Сад и Војводина имају много тога да понуде када је реч о гастрономији.
“Драго ми је што се овај фестивал одржава у Новом Саду и што је Град Нови Сад стао иза њега, како финансијски, тако и организационо, али и иза читавог пројекта брендирања гастрономске понуде Војводине. Фестивал „Укуси Војводине” може да буде значајан као гастрономски туристички производ, а Нови Сад и Војводина свакако имају шта да понуде. Такође, овај фестивал је један од корака ка утврђивању тога која су то традиционална војвођанска јела. Свим учесницима желим успешан фестивал, а посетиоцима да искористе прилику да упознају традиционална војвођанска јела и да се лепо проведу у Новом Саду”, казао је Радојевић.
Програм фестивала почео је у јутарњим сатима када је уприличено такмичење у кувању „Традиционално војвођанско јело на модеран начин”, дегустацијом и продајом домаћих производа, као и културно-уметничким програмом КУД-а “Соња Маринковић” и малишана из ПУ “Радосно детињство”.

Након свечаног отварања посетиоци и учесници фестивала имали су прилику да уживају уз звуке Великог тамбурашког оркестра Радио телевизије Војводине, као и састава “Hat matters Quintet”.

У наредна два дана, у Лиманском парку представљаће се сви произвођачи домаћих производа – сирева, кулена, поврћа, ајвара и свих оних који могу да се нађу широм Војводине у малим производњама на пољопривредним газдинствима. Поред произвођача домаћих производа на Фестивалу ће бити представљени и ресторани из Војводине који имају у понуди војвођанска јела. Током оба дана фестивала, од 10 до 22 часа, биће одржано и такмичење кувара, затим богат забавни програм, као и едукативне радионице за најмлађе.

Izvor (foto/text) : RTV