PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA

Pileći paprikaš sa knedlama se tradicionalno sprema u Vojvodini, vezuje se za Mađarsku kuhinju i zasigurno će zadovoljiti sve istinske gurmane.

SASTOJCI :

  • 500gr pilećeg mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 1 koren peršuna
  • vegeta, biber, aleva paprika
    • Knedle :

      • 2 jaja
      • brašno, so

      POSTUPAK :

      Luk propržiti na malo ulja. Dodati isečeno meso, šargarepu i peršun. Zatim dodati začine, sve dobro izmešati, naliti vodu da ogrezne. Krčkati dok meso ne bude skoro skuvano. Kada je skoro gotovo u posebnoj činijici umutiti jaja, brašno i malo soli. Testo za knedle treba da bude lepljivo i kada dignete viljušku da se razvlači kao lepak. Smesu vaditi malom kašičicom i kuvati oko 5 minuta.
      Poslužiti salatom po želji.

      Prijatno!

Tags: