Pileći paprikaš sa knedlama se tradicionalno sprema u Vojvodini, vezuje se za Mađarsku kuhinju i zasigurno će zadovoljiti sve istinske gurmane.
SASTOJCI :
- 500gr pilećeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1 koren peršuna
- vegeta, biber, aleva paprika
- 2 jaja
- brašno, so
Knedle :
POSTUPAK :
Luk propržiti na malo ulja. Dodati isečeno meso, šargarepu i peršun. Zatim dodati začine, sve dobro izmešati, naliti vodu da ogrezne. Krčkati dok meso ne bude skoro skuvano. Kada je skoro gotovo u posebnoj činijici umutiti jaja, brašno i malo soli. Testo za knedle treba da bude lepljivo i kada dignete viljušku da se razvlači kao lepak. Smesu vaditi malom kašičicom i kuvati oko 5 minuta.
Poslužiti salatom po želji.
Prijatno!