PIJANI ŠARAN

U DOBA POSTA I OVAKO UVEK NEDOSTAJE RECEPATA DA SE TRPEZA UČINI RAZNOVRSNIJOM.

Ovo divno jelo je rešenje za jedan nedeljni rucak ili kao posluženje na nekoj od posnih slava.

SASTOJCI :

  • 1,5 kg šaran
  • sok od jednog limuna
  • 1dl belog vina
  • 1 čep viskija
  • peršun, so , beli luk, crni luk
  • prilog pirinač

350x264-ph

POSTUPAK :

Prodinstati luk, zatim dodati pirinač i malo prokuvati. Sitno iseckati beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna i peršunom. Posoliti šarana, zarezati i napuniti smesom od belog luka i začina. U tepsiju staviti pirinač, zatim šarana i peći nekih 20min. na 200c, pa politi vinom i malo viskija( jedan čep). Peći još nekih 50min. U isto vreme budu gotovi i šaran i pirinač.

Prijatno!

Tags: