PARADAJZ ČORBA

STARO, JEDNOSTAVNO JELO ZA SVAKO GODIŠNJE DOBA, NAROČITO LETI JER JE LAKO I OSVEŽAVAJUĆE.

SASTOJCI :

  • Na vrh kašike masti ili ulja
  • 1 kasičica aleve paprike
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1l kuvanog paradajza
  • 500ml vode
  • peršunov list
  • so, biber

350x264-ph

POSTUPAK :

Na malo masti ili ulja proprziti glavicu luka. Dodati alevu papriku i naliti sokom od paradajza i vodom. Posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati na laganoj vatri oko 10min. Posle desetak minuta kuvanja zakuvati po zelji rezance, taranu, flekice… Mi smo umesto testenine poširali jedno jaje, a vi stavljate jaja za onoliko osoba za koliko spremate čorbu.
Na kraju corbu zacinite iseckanim persunom.

Prijatno!

Tags: