Kupus kifle – mekane kao duša

Možda bi bile mekane i dan posle, kada bi ostala koja.

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kvasac
  • 2 dcl ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike soli
  • Namaz: 2 žumanca, 125gr margarina, 2 kašičice soli
  • Premaz: 2 belanca, semenke po želji

Postupak

U mlako mleko sipati kašičicu šećera i kvasac. Kada naraste izmešati ga sa uljem i brašnom. Umesiti i ostaviti da odstoji 45 minuta. Margarin pomešati sa 2 kašičice soli i žumancetom.
Testo podeliti na 3 dela. Svaki deo premazati trećinom namaza. Urolati u rolat i seći cik cak trouglove. Svaku kiflicu premazati belancetom. Peći na 250 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
Tags: