KROFNE

VOJVODJANSKE KROFNE, NAJBOLJE NA SVETU.

Nije bilo lako, ali na opšte zadovoljstvo su uspele. Mekane su, šuplje i brzo su nestale.

SASTOJCI :

  • 500ml vode
  • 500ml mleka
  • 1dl ulja
  • 1 kvasac
  • 1 kašičica secera
  • 1 kašičica soli
  • 4 žumanca
  • 1 celo jaje
  • 1kg brašna

350x264-ph

POSTUPAK :

U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer, so, jaje, žumanca i ulje, postepeno dodavati brašno i lupati testo. Tako izlupano testo ostaviti da odstoji da se udvostruči. Zatim ponovo izlupati i ostaviti da još jednom nadođe. Razviti testo debljine 1cm i modlom vaditi krofne. Krofne staviti da se prže.
Poslužiti po želji, pekmezom od šljiva , kajsija itd…

Prijatno!

Tags: