Spolja hrskave, unutra mekane. Iz Vojvodine stižu najbolje kiflice!
Kada je reč o kiflicama, i slanim i slatkim, nema ko ih ne voli. Evo kako ih možete napraviti da budu meke kao duša!
Sastojci
- 500 ml mleka
- 1 kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 1 jaje
- 800 gr mekog brašna
- Za premazivanje 150 gr margarina
- Za fil: 200 gr sira, 1 jaje
Postupak
Zagrejati mleko da bude toplo, staviti u sud za mešenje, dodati šećer i nekoliko kašika brašna. U sve to dodati izmrvljen kvasac i sačekati da nadođe.
Nakon toga dodati ulje, so i jaje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Prekriti testo krpom i ostaviti ga da se udvostruči. Rastanjiti testo i po njemu narendati margarin. Napraviti lopte od testa, iseći na trouglove, filovati sirom i savijati kifle. Peći na 220c dok ne porumene.
Prijatno!