Kiflice sa sirom

Spolja hrskave, unutra mekane. Iz Vojvodine stižu najbolje kiflice!

Kada je reč o kiflicama, i slanim i slatkim, nema ko ih ne voli. Evo kako ih možete napraviti da budu meke kao duša!

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 1 kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 800 gr mekog brašna
  • Za premazivanje 150 gr margarina
  • Za fil: 200 gr sira, 1 jaje

Postupak

Zagrejati mleko da bude toplo, staviti u sud za mešenje, dodati šećer i nekoliko kašika brašna. U sve to dodati izmrvljen kvasac i sačekati da nadođe.
Nakon toga dodati ulje, so i jaje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Prekriti testo krpom i ostaviti ga da se udvostruči. Rastanjiti testo i po njemu narendati margarin. Napraviti lopte od testa, iseći na trouglove, filovati sirom i savijati kifle. Peći na 220c dok ne porumene.
Prijatno!
Tags: