GIBANICA

NJU JE NEMOGUĆE NE VOLETI. SLASNI UKUS DOMAĆE VOJVOĐANSKE PITE NIŠTA NE MOŽE ZAMENITI.

Svaka kuĆa, svaki domaĆinski dom bez prave gibanice ne proslavlja bitan događaj.

SASTOJCI :

  • 500gr kora
  • 500gr sira
  • 4 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kasicica soli

350x264-ph

POSTUPAK :

Umutiti sve navedene sastojke osim kora. Odvojite odmah dve kore koje ce vam kasnije biti potrebne da prekrijete pitu. Na dno stavite tri kore jednu preko druge, kao podlogu. Preostale kore jednu po jednu gužvajte i umačite u fil. Ređati kore u tepsiju i ponoviti ponavljati postupak dokle god ima kora. Visak fila preliti preko pite i prekriti sa one dve kore koje smo ostavili na samom pocetku. Gibanicu peći oko 30min. na 200c.
Kada je pečena izvaditi je iz rerne i prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti nekoliko minuta. Posluženje po zelji.

Prijatno!

 

Tags: