DVA DANA HEDONIZMA: Ukusi Vojvodine u Limanskom parku u Novom Sadu

U okviru festivala organizovano je veliko takmičenje u kom učestvuju kuvari iz cele Srbije. Tema takmičenja je vojvođansko jelo na moderan način, a predsedik žirija je poznati kuvar Steva Karapandža.

DVA DANA HEDONIZMA: Ukusi Vojvodine u Limanskom parku u Novom Sadu (FOTO)

 

Festival „Ukusi Vojvodine” nudi jedinstvenu priliku da na jednom mestu i svim svojim čulima iskusite autentičnu Vojvodinu. Zato je ovo događaj koji pravi hedonisti ne smeju propustiti.

Autor: Pink.rs

U Limanskom parku, kao nikada pre, posluženo je više od sto tipičnih vojvođanskih jela. Tradicionalni i nezamenljivi nedeljni ručak sa rinflajšem prelivenim sosevima što od mirođije, što od višanja ili paradajza, svakako je centralni događaj.

Autor: Pink.rs

Jadraka Beljan Balaban, menadžerka festivala, kaže  da „Ukusi Vojvodine“ imaju nekoliko segmenata.

Autor: Pink.rs

Program festivala počeo je juče u jutarnjim satima kada je upriličeno takmičenje u kuvanju „Tradicionalno vojvođansko jelo na moderan način”, degustacijom i prodajom domaćih proizvoda, kao i kulturno-umetničkim programom KUD-a “Sonja Marinković” i mališana iz PU “Radosno detinjstvo”.

Autor: Pink.rs

Nakon svečanog otvaranja posetioci i učesnici festivala imali su priliku da uživaju uz zvuke Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine, kao i sastava “Hat matters Quintet”.

Autor: Pink.rs

U Limanskom parku predstavljeni su svi proizvođači domaćih proizvoda – sireva, kulena, povrća, ajvara i svih onih koji mogu da se nađu širom Vojvodine u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima. Pored proizvođača domaćih proizvoda na Festivalu su predstavljeni i restorani iz Vojvodine koji imaju u ponudi vojvođanska jela. Tokom oba dana festivala održana su takmičenja kuvara, zatim bogat zabavni program, kao i edukativne radionice za najmlađe.

Izvor: Pink
Tags: