PERKELT

JELO KOJE SE NAJVIŠE SPREMA U BAČKOJ, U VOJVODINI.

Smatra se mađarskim jelom sa mnogo luka i dinstanog mesa. Kažu da je najbolji ako se kuva u kotliću na tihoj vatri. Mi smo ga pripremali sa teletinom.

SASTOJCI :

  • 1kg telećeg mesa
  • 500gr crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 100gr celera
  • 1 ljuta paprika
  • 150gr slanine
  • 2 paradajza
  • 3 kasičice tucane paprike
  • 1l crvenog vina
  • so, biber, lovorov list

350x264-ph

POSTUPAK :

Meso i slaninu kratko propržiti na ulju. Izvaditi iz šerpe, posoliti i pobiberiti. U istu posudu staviti šargarepu, beli i crni luk, celer i papriku. Dinstati nekoliko minuta, zatim dodati meso i paradajz. Sve preliti vinom i vratiti na šporet. Što se meso duže krčka perkelt je sve ukusniji.

Prijatno!

Tags: